

چگونه می توان نیاز به ترمیم عایق سقف را تشخیص داد ؟
هنگامی که عایق سقف خراب می شود ، هنگام باران ، آب نشت می کند. جلوگیری از این نشت آب مهم است ، زیرا اگر متوقف نشود ، می تواند به قسمت های دیگر ساختمان مانند دیوارهای داخلی وارد شود و باعث رطوبت و آسیب به آن قسمت شود. نحوه تشخیص نشتی آب و خرابی ایزوگام استفاده از آب است.
بنابراین ، در هوای بارانی می توان خرابی ایزوگام را بررسی کرد. وقتی آب بر روی ایزوگام ریخته می شود ، قسمت هایی از آن که دارای نشت و درز است و در آن ها ایزوگام نیاز به ترمیم دارد ، مشخص می شود. هنگام ریختن آب ، قسمت های آسیب دیده و نشتی مشخص می شود و راهی برای نفوذ رطوبت و آب با تشکیل حوضچه هایی بر روی عایق وجود دارد.
اگر در سقف درزهای عمیق و ترک های بزرگی وجود داشته باشد ، آب می تواند به داخل ساختمان وارد شود و خساراتی را به بار آورد و برای رفع آن ها ، مراجعه به کسانی که در زمینه کارهای نصب و تعمیر ایزوگام فعالیت دارند ضروری است.
نحوه ترمیم ایزوگام به چه صورت است ؟
نحوه ترمیم ایزوگام بدین صورت است که ابتدا ایزوگامی که روی سقف نصب شده باید از آن جدا شود تا سطح کار برای نصب ایزوگام جدید یا عایق جدید مناسب باشد ایزوگام را می توان به راحتی روی سقف چسباند. برای این کار باید ایزوگام را گرم کنیم. در مرحله بعدی ، ما باید قسمت فرسوده را با کمک یک برش آسفالت جدا کنیم و یک ایزوگام جدید را جایگزین کنیم.
اگر نشت رطوبت و رطوبت به دلیل وجود ترک و شکاف در سقف است ، باید از چسب های مخصوص ایزوگام برای از بین بردن آن استفاده شود. کسانی که در نصب ایزوگام حرفه ای هستند معمولاً از چسب های مخصوص مانند چسب ماستیک برای پر کردن اتصالات و ترک های ایزوگام و جلوگیری از ورود رطوبت و آب استفاده می کنند.
راه های تشخیص نیاز به ترمیم
وقتی ایزوگام سقف خراب شود ، هنگام باران ، آب نشت می کند. جلوگیری از این نشت آب بسیار مهم است، زیرا در صورت عدم جلوگیری از آن، ممکن است به قسمت های دیگر ساختمان مانند دیوارهای داخلی نفوذ کرده و باعث ایجاد رطوبت و آسیب در این قسمت ها شود. نحوه تشخیص نشت آب و خرابی ایزوگام استفاده از آب است.
بنابراین در زمان بارندگی، می توان خرابی ایزوگام را بررسی کرد. وقتی آب روی ایزوگام ریخته می شود ، قسمت هایی از آن که دارای نشت و درز است و در آن ها ایزوگام نیاز به ترمیم دارد ، مشخص می شود. هنگام ریختن آب ، قسمت هایی که آسیب دیدگی و نشتی دارند و راهی برای نفوذ رطوبت و آب وجود دارد، با تشکیل حوضچه هایی محل نشتی را نشان می دهند.
اگر در سقف اتصالات عمیق و ترک های بزرگی وجود داشته باشد، آب می تواند به داخل ساختمان نفوذ کرده و خساراتی را به بار آورد و برای رفع آن ها مستلزم مراجعه به افرادی است که خدمات ترمیم ایزوگام را ارائه می دهند.
انواع روش های ترمیم ایزوگام
بسته به میزان آسیب و نوع آن روش های مختلفی برای ترمیم ایزوگام وجود دارد. در ادامه انواع خسارات و نحوه اصلاح آن ها را معرفی خواهیم کرد.
•ترمیم تاول ایزوگام
معمولاً علت ایجاد تاول در ایزوگام وجود هوا یا گاز در زیر لایه ایزوگام است. این حباب ها زمانی تشکیل می شوند که هنگام نصب ایزوگام رطوبت در زیر آن وجود داشته باشد یا موادی در زیر ایزوگام با یکدیگر واکنش نشان دهند و گاز تولید شود، زیر ایزوگام حباب تشکیل می شود. برای ترمیم تاول ایزوگام ، ابتدا باید تاول را برش داده و زیرکاری آن را انجام داده و سپس لایه جدید ایزوگام را روی آن بچسبانید.
•ترمیم ایزوگام کهنه و پوسیده
بهترین کاری که برای ایزوگام های پوسیده انجام می شود، تعویض یا ترمیم آن ها با چسب ایزوگام است. با دادن حرارت ، لایه ایزوگام برداشته شده و سپس یک لایه ایزوگام جدید در محل چسبانده می شود. البته گاهی اوقات که افزایش وزن ساختمان زیاد مطرح نباشد، می توان ایزوگام جدید را روی ایزوگام قدیمی چسباند. برای ترمیم ایزوگام با چسب ، مقداری از آن را با قیر مخلوط کرده و با غلطک یا هر وسیله دیگری روی ایزوگام قدیمی می گذارند.
•ترمیم چروکیدگی ایزوگام
جمع شدن ایزوگام معمولاً به دلیل گرمای کم هنگام چسباندن ایزوگام ایجاد می شود و این مشکلات هنگامی رخ می دهد که یک نیروی ماهر و متخصص از ایزوگام استفاده نکند. برای ترمیم چین و چروک، قسمت چروکیده شده باید با حرارت برداشته شود و پس از انجام زیرسازی، لایه جدید ایزوگام در محل چسبانده شود.
•ترمیم ترک خوردگی ایزوگام
ترک خوردگی ایزوگام به دلیل تبخیر شدید فرآورده های فرار نفتی از لایه قیر یا انبساط و انقباض است. برای ترمیم ترک ایزوگام می توان لایه ایزوگام را روی قسمت ترک خورده چسباند و یا قسمت ترک خورده را با چسب ایزوگام و ماستیک پر کرد. هر دو روش برای ترمیم ترک ها مناسب هستند، اما ترمیم با چسب ایزوگام ارزان تر و سریع تر است و به نیروی کار ماهر نیاز ندارد.
ایزوگام در کل طول روز در معرض نور آفتاب است.
همانطور که می دانید نور خورشید دارای اشعهی فرا بنفش، که جزء پرتو های مخرب است ؛ می باشد.
بنابراین پوسیدگی ، خرابی و ترمیم ایزوگام امری رایج و متداول می باشد.
همچنین عوامل متعدد دیگری نیز در پوسیدگی ایزوگام نقش دارند از جمله :
- انبساط و انقباض دائمی ایزوگام که در طول شبانه روز و با سرو و گرم شدن هوا روی می دهد.
- تبخیر شدن مواد نفتی از لایه ها خشک شدن ایزوگام
- برخورد وسایل فیزیکی روی ایزوگام
- و…
برای صرفه جویی در هزینه ها و در مواردی که خرابی و یا پوسیدگی ایزوگام عمیق نباشد می توان آن را ترمیم نمود. برای ترمیم راه های متفاوتی وجود دارد ؛ که در بالا به بررسی چند نمونه از راهکارهای ترمیم ایزوگام پرداختیم.
در این قسمت به طور خلاصه به آن ها خواهیم پرداخت :
۱٫ ترک خوردگی :
ممکن است به دلیل خشکی ایزوگام ، نصب غیر صحیح ایزوگام ، ضربه خوردن و… ایزوگام ترک بخورد.
برای حل این موضوع ، قسمتی که دارای ترک خوردگی می باشد را می توان با استفاده از چسب ایزوگام و ماستیک پر کرد، این راه ارزان ترین راه ممکن است.
اما روش دیگری که وجود دارد این است که، یک لایه ایزوگام روی قسمت ترک خورده بچسبانیم.
۲٫چروکیدگی :
چروکیدگی نیز به دلیل نصب غیر صحیح و کم بودن حرارت است.
برای ترمیم قسمت چروکیده باید آن قسمت را با استفاده از حرارت جدا نموده و ایزوگام جدیدی در آن محل بچسبانیم.
۳٫ برآمدگی یا تاول
اگر زیر ایزوگام هوا و یا گاز جمع شود ، ایزوگام اصطلاحاً باد کرده و به شکل تاول در می آید.
برای ترمیم تاول ابتدا قسمت برآمده شده را برش می دهند و با انجام مراحل زیر سازی ترمیم ایزوگام ؛ روی آن را با لایه ای از ایزوگام پوشش می دهند.
۴٫ کهنگی و پوسیدگی
اگر پوسیدگی ایزوگام وسیع بود پیشنهاد می شود که به طور کل آن را تعویض نمایید.
اما برای پوسیدگی های نه چندان وسیع بهترین راهکار استفاده از چسب ایزوگام می باشد .
به این صورت که مقداری از آن را با قیر مخلوط کرده و با غلطک روی ایزوگام کهنه شده می کشند.
گاهی اوقات ایزوگام جدیدی را روی ایزوگام قبلی می چسبانند که باعث سنگینی سقف خواهد شد.