

آیا تا به حال نام پلی اورتان به گوشتان خورده است؟
اگر نه حق دارید؛ چرا که استفاده این عایق از نظر قیمتی اصلاً به صرفه و منطقی نیست پس در نتیجه کمتر شرکتی حاضر به فروش آن می شود.
ما در این مقاله قصد داریم عایق پلی اورتان را مورد بررسی قرار دهیم، تا بیشتر با این اسم آشنا شویم. سپس با هم چند تا از تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان را مقایسه می کنیم تا ببینیم آیا در شرایطی خاص پلیاورتان از ایزوگام بهتر نخواهد بود؟ یا اینکه اگر آن را جایگزین ایزوگام کنیم چه فایده ای دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا جواب این سوال ها را بگیرید.
پلی اورتان چیست؟
تاریخ کشف ماده پلیاورتان بر میگردد به چیزی حدود سال ۱۹۳۷ میلادی که برای اولین بار یک شیمیدان آلمانی به نام اوتو بایر موفق شد این ماده را کشف کند. این ماده کشف شده حالا با گذشت سال ها با مواد دیگری نیز ترکیب شده و پلیاورتان امروزی را به ما رسانده است. اوتو بایر اولین بار این ماده را از واکنش دی ایزوسیانات تولید کرد؛ این واکنش وقتی با هیدروژن فعال ترکیب می شود به یک ماده شدیداً واکنش پذیر مبدل شده که می توان آن را به پودر یا حتی مایعات تبدیل کرد. به علت تغییر پذیری بالا این محصول نهایی، امروز از آن در روکش ها، چسب ها، فوم های نرم و سخت و… نیز استفاده می شود که اصلی ترین تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان در همین است. اگر شما از طرفداران شیمی باشید مطمئناً این حرف ها را راحت تر درک خواهید کرد.
پلی اورتان چه کاربرد هایی دارد؟
همانطور که گفتیم امروزه پلیاورتان به شکل های مختلفی تبدیل می شود؛ که مثل یک آچار فرانسه در همه جا نقش دارد. یکی از اولین کاربرد های این ماده که بسیار هم با استقبال خریداران مواجه شد استفاده آن به عنوان یک عایق برای لوله های زیر خاکی بود. از این ماده برای لوله هایی که در خاک مدفون می شد استفاده می کردند تا لوله ها را از احتمال زنگ زدگی یا هر گونه خوردگی به دور کنند.
هر چند در زمان خودش با مشکلات فراوانی مواجه شد. برای مثال این ماده به شکل جامد روی لوله کار می شد، به همین دلیل از چسبندگی کمی برخوردار بود، یا اینکه این ماده در خیلی از مواقع ترکیبات سمی از خود بروز میداد پس در نتیجه نمیشد از آن داخل لوله ای مثل آب استفاده کرد. همانطور که اشاره کردیم صحبت های زیادی راجب سمی بودن این ماده مطرح بود.
اما دانشمندان در طول زمان مقادیر این ماده را تغییر دادند و بحث سمی بودن را تقریباً به صفر رساندند. اما در پلیمر های پلی اورتان دیده شده بود که در صورت آتش گرفتن، مجدداً آثاری از مواد سمی در فضا پخش می شود. در نتیجه متخصصان روی این موضوع کار کردند و تنها نتیجه ای که به دست آوردند این بود که باید برای پلی اورتان یک عایق بسیار دقیق تنظیم کرد تا احتمال آتش گرفتن مواد اصلی تقریباً به صفر برسد و در بد ترین حالت ذوب شود؛ احتمالاً تا اینجا متوجه تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان شده اید.
ایزوگام بهتر است یا پلی اورتان ؟
تفاوت های ایزوگام با پلی اورتان زیاد است و به داوری دقیقی نیاز دارد و قبل از هر چیز به نیاز شما نیز بستگی دارد. در واقع این سوال باید اینطور مطرح شود که کدام یک برای نیاز من بهتر می باشد؛ برای تشخیص این موضوع بیایید ابتدا تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان را بررسی کنیم.
ایزوگام ماده ای است که بیشتر از صد سال از اختراع آن گذشته و تمام این مدت استفاده های گوناگونی از آن شده است.
فواید ایزوگام
یکی دیگر از تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان در این است؛ که ایزوگام بازار پر طرفداری دارد و رقابت هم به همان اندازه زیاد است، پس در نتیجه همیشه تلاش برای جنس بهتر مطرح است. برعکس در پلی اورتان به خاطر معروف نبودن، خیلی ها از سر بی اطلاعی جنس بد خریداری می کنند. همچنین ایزوگام ها از نظر قیمتی بسیار به صرفه تر هستند و نصب آنها نیز آسان است. ایزوگام ها بر اساس نیاز شما طبقه بندی می شوند و این یکی از بزرگترین تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان می باشد.
یعنی اینکه شما اگر در یک منطقه سردسیر زندگی می کنید کافیست ایزوگام مخصوص آن را تهیه کنید و نیاز به یک فول پکیج ندارید؛ اما پلی اورتان به طور کلی جنس درجه یک است و حتی اگر نیاز شما با یک ایزوگام یک لایه برطرف شود برای پلی اورتان زیاد فرقی ندارد و در هر حالت شما مجبور به پرداخت مبلغ بالا هستید. حالا به چند تا از مزیت های دیگر ایزوگام به طور خلاصه می پردازیم و سپس مزیت های پلی اورتان را بررسی می کنیم.
- عدم نشست یا جذب رطوبت
- ضخامت پایین و مقاومت بالا
- مقاوم در برابر گرما یا سرما
- فرآیند نسبتا آسان در نصب
- سطح صاف و یکدست
- انواع مدل و قیمت
- وزن نسبتاً پایین
- قیمت مناسب
فواید پلی اورتان
یکی از بزرگترین تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان در این است که ایزوگام صرفاً یک محصول سیمانی برای عایق بندی سطوح است؛ ولی پلی اورتان حکم یک عنصر معجزه گر را دارد که در تمام صنایع به کار می رود.
برای مثال یکی از پر استفاده ترین محصول های پلی اورتان رزین های پلی اورتان است؛ که با یک پمپ مخصوص به داخل جسم بتن ورود پیدا می کند و باعث آب بندی بتن از داخل و عمق می گردد. به طور کلی می توان از پلی اورتان برای پر کردن ترک های مختلف استفاده کرد، که می توان مواردی مثل ترک بتن های دیوار استخر یا سد ها را نام برد. همچنین از پلی اورتان در جنگ جهانی دوم برای ساخت پانلهای مخصوص آشیانه هواپیمای جنگی نیز استفاده شد. از دیگر مواردی که می توان از پلی اورتان در آن استفاده کرد عبارت هستند از:
- عایق های ضد آب « کارکرد مشابه ایزوگام با رنگی روشن و زیبا» که یکی از اصلی ترین تفاوت های ایزوگام با پلیاورتان است.
- استفاده در مسائل پزشکی گوناگونی مثل قلب مصنوعی، ریه مصنوعی، هموپرفیوژن، لوزالمعده مصنوعی و …
- پر کردن درز های مختلف مثل مواردی که در بالا ذکر شد
- در ساخت فومهای نرم و فومهای سخت
- در کانال های آب و فاضلاب
- کف سازی سالن ها
- فراورده های فوم
- پایه های رنگی
- امولسیون ها
- الاستومر ها
- پیاده رو ها
- روکش ها
- چسب ها
از ضعف های پلی اورتان می توان به گران بودن آن و همچنین کم طرفدار بودنش در بین بازار های معمولی اشاره کرد. در ادامه اگر سوالی راجع به تفاوت های ایزوگام با پلی اورتان داشتید می توانید برای مشاوره با پشتیبانی سایت تهران ایزوگام تماس برقرار کنید.
کارشناسی : ۰۹۱۲۷۲۴۴۲۴۵
مدیریت : ۰۹۱۲۱۰۹۷۸۸۱